Jan 142010
 

English version

Una dintre atracţiile din Herăstrău e mica “Insulă a Trandafirilor” la care se poate ajunge trecând unul dintre cele două poduri de la capete. Acolo, printre flori şi alei de curând reamenajate se găseşte Monumentul Fondatorilor Uniunii Europene, un ansamblu de 12 capete aşezate în cerc, fiecare de 1,2 metri şi reprezentând, după cum se poate ghici din titlu, unul dintre cei 12 prim-miniştri şi miniştri de externe care au semnat în 1951 tratatul care a pus bazele Comunităţii Europene. Autorul ansamblului este artistul Ionel Stoicescu. Monumentul a fost inaugurat pe 9 mai 2006, de Ziua Europei, pe vremea când Romania era încă ţară candidată pentru aderarea la UE. Mai jos puteţi vedea încă câteva poze de pe insulă:

  7 Responses to “Iarna în parc Partea a 2a”

  1. Buna! 🙂
    Nice pictures of a beautiful park: I really enjoyed having a walk in Herastrau when I visited Bucharest some years ago.
    And I hope to visit it soon again some day.

  2. Capetele alea arata, parerea mea, de tot rahatul. Ca sa nu mai zic ca ai senzatia ca aia sunt frati. Nu se mai baga bani in statui care sa reprezinte ceva mai interesant si care sa ne reprezinte mai bine, as spune refacerea grupului stauar "Bratianu", sau, cum se spunea, Carol I calare, desi e posibil ca rahatul ala pe bat din piata Palatului sa fie cat se poate de reprezentativ pentru noi.

  3. Ştefan: Ai dreptate, arată de parcă ar fi fraţi. Sper din toată inima ca ţeapa să nu fie reprezentativă, ci doar o scăpare temporară. Credeam că refacerea statuii lui Carol I e încă în plan.

  4. Şi eu cred că este încă în plan având în vedere că ceva vreme a stat o machetă proţăpită acolo.

  5. sigur ca par frati, doar asta e si ideea care a stat la baza formarii uniunii evropene

  6. radu 🙂

  7. Sa para sau sa fie?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>