Jul 272011
 

English version

Ce-i lipseşte chelului? 🙂 Hm … Poate o “Alee a Celebrităţilor”, inspirată de celebrul “Walk of Fame” din Los Angeles. Versiunea românească a debutat în ianuarie 2011, stelele fiind amplasate în mica piaţă de lângă magazinul Cocor. Până în prezent aleea conţine şase stele (în fotografia făcută de mine la începutul verii apar doar cinci), respectiv cele ale lui Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Maia Morgenstern, Amza Pellea (decernată in memoriam) şi mai nou a regizorului Alexandru Tocilescu. Proiectul a fost iniţiat de magazinul Cocor şi de Teatrul Metropolis.

Jul 262011
 

English version

Centrul Vechi s-a schimbat mult în ultimii doi ani, devenind peste noapte buricul vieţii de noapte a Bucureştiului, locul în care ieşi în oraş cu prietenii. S-au deschis multe restaurante, baruri şi cluburi noi, iar acum în toiul verii mesele şi umbrelele umplu trotuarele, lăfăindu-se din perete în perete pe toată lăţimea străzii. Dar, pentru că vorbim de Bucureşti, transformarea nu e niciodată totală. Printre mesele noilor terase încă se pot vedea vechii locatari ai Centrului Vechi.

Jul 252011
 

English version

De anul trecut Bucureștiul a intrat în rândul mai multor orașe din lumea largă oferind pe parcursul verii un festival de muzică clasică cu intrarea gratuită. Spectacolele au loc începând cu 19.30 în fiecare sâmbătă și duminică, de pe 8 mai până pe 25 septembrie, în Parcul Colțea din Piața Universității. După cum am menționat deja intrarea este gratuită (sau mai bine zis, intrarea a fost plătită deja din taxele bucureștenilor). Mai multe detalii găsiți aici.