Mar 262010
 

English version

Fotografia de azi înfăţişează un stencil mai vechi dar care poate fi încă văzut pe zidurile din centrul Bucureştiului. Interpretarea mea ar fi că se referă la socitatea consumeristă în care trăim, în care singurul lucru care pare să ne facă fericiţi e să mai facem un credit şi să mai cumpărăm ceva. E imposibil ca cineva care trăieşte azi în Bucureşti să nu aibă o cunoştinţă cu patru credite personale la un salariu de 1500 RON şi în casa căruia să nu se găsească patru televizoare (câte unul în fiecare cameră plus unul în bucătărie), 3 maşini de tocat şi eventual 2 aparate de sudură. N-avem nevoie de toate lucrurile astea, dar nu ne-am putut abţine pentru că erau la reducere. Cine a văzut imaginile de la deschiderea magazinului de bricolaj din Iaşi ştie la ce mă refer.

  One Response to “Fericire în rate”

  1. Stencilul are legatura cu ce zici tu si face parte din campania de promovare a ultimului album Vama Veche – Fericire In Rate. Mai era un stencil cu NOU! ACUM SI IN RATE! FERICIRE (pe trei randuri) si asta postat de tine, in acelasi font. Erau si cu alb si cu negru. Stiu asta pentru ca sunt facute de mine si de un amic, acum 5 ani.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>