Jul 052010
 

English version

Pentru azi avem lacul plin de lotuşi din Parcul Circului. Parcul a fost amenajat în 1961.

  4 Responses to “Reflexii şi altele”

  1. Pentru o mai buna intelegere, folositi limba romana! Reflectii sau reflexii?
    Ironie sau indolenta?

  2. Reflecţie şi reflexie sunt trecute in DEX ca sinonime. Mărturisesc că am ales să folosesc reflecţie pentru că m-am gândit la ambele sensuri ale cuvântului, reflecţie şi în sensul de cugetare şi în sensul de fenomenul de întoarcere al luminii. Dar pentru că am mai avut odată această discuţie pe blog şi pentru că nu doresc să o mai am încă odată (nu e vorba de indolenţă, blogul de faţă îmi consumă destul de mult timp şi dacă nu mi-ar păsa şi n-aş fi pasionată, m-aş lăsa de el chiar azi) o să modific toate posturile pe această temă cu prima ocazie.

  3. La un moment dat ‘se vehicula in presa’ ideea ca lacul din Parcul Circului este in pericol de a disparea din cauza unor constructii din zona, care ar fi afectat pinza freatica.

    Sa inteleg ca, totusi, riscul de a pierde aceasta oaza de verdeata nu mai e atit de iminent ?

  4. blocul din departare, de 18 etaje si 5 subsoluri este vinovat de starea actuala a lacului,nivelul apei a scazut cu 1,5 m, suprafata apei s-a redus considerabul, lacul avea ~ 75 m diam. acum probabil are doar ~50 m diam. lacul s-a colmatat, se sufoca pe timp ce trece de vegetatia ce a inchis complet oglinda apei, a mai ramas un ochi de apa liber in mijloc, care de altfel, in poze arata bine, nu se vad aici copacii de “tisa”vechi de 50 ani, cu radacinile afara din apa, malurile vechi din lut uscat, si firava alimentare cu apa printr-o teava de de la retea,caci izvorul natural de la pinza freatica a fost blocat de constructia blocului.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>