Dec 102011
 

English version

Cu puțin timp înainte de a pleca din București vara trecută am reușit să fotografiez zidul cu graffiti de pe Arthur Verona. De obicei zidul e blocat de mașinile parcate în lungul străzii dar spre norocul meu am trecut pe acolo într-o zi toridă de vară cănd strada era de-a dreptul pustie. Zidul cu graffiti face parte din peisajul de pe Arthur Verona de câțiva ani buni. În fiecare an graffiti-ul se schimbă, de obicei cu ocazia evenimentului “Street Delivery” organizat de librăria Cărturești, când strada se “deschide pentru oameni”, devenind pietonală pentru câteva zile. Graffiti-ul de anul acesta e o reprezentare a Bucureștiului actual, un pic cam întunecată după părerea mea. Din păcate elementele prezentate sunt parte din Bucureștiul real și la urma urmei graffiti-urile cele mai reușite sunt cele care aduc un comentariu social sau politic. Îmi plac micile detalii ale desenului cum ar fi stâlpii încărcați de cabluri (despre care am postat și eu mai demult) sau inscripția de pe zid “Gigi pleacă”.

  3 Responses to “Zidul cu graffiti de pe Arthur Verona”

  1. vezi ca de fapt ai fotografii pe care probabil singura le tot cenzurezi…de nu mai apuci sa publici nimic…;(

    poate poate acum… vei spune mai mult 😉

  2. E adevărat că mă autocenzurez, am momente când fac o mulțime de fotografii dar nici una nu mi se pare suficient de interesantă pentru a fi pusă pe blog. Încerc să scap de impresia asta dar câteodată nu reușesc.

  3. Felicitari ! nu credeam ca o sa prinzi vreun moment
    fara masini pe acolo…ai avut mare rabdare !

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>