Jul 272009
 

Cam cu o lună în urmă, în timp ce mă pregăteam pentru o excursie la Paris, am dat peste un blog interesant: parisdailyphoto.com. Eric, autorul blogului, un “parizian prietenos”, după cum se prezintă singur, postează zilnic o poză din Paris, însoţită de un mic comentariu. Extinzându-mi căutarea, am găsit o mulţime de bloguri care făceau acelaşi lucru pentru diferite oraşe (mari sau mici) ale lumii. Unele dintre bloguri sunt înca active, altele nu. De aici mi-a venit ideea să creez acest blog de imagini zilnice din Bucureşti, oraşul în care m-am născut şi unde locuiesc în prezent. Toate pozele vor fi făcute de mine. Am împărtăşit ideea câtorva prieteni şi am obţinut diverse reacţii, cea mai comună fiind întrebarea dacă eu cred că cineva va fi interesat de acest proiect. Sper din toată inima că blogul ăsta îşi va găsi cititorii, iar în cel mai rău caz mă voi alege cu o colecţie de poze din Bucureşti iar cunoştinţele mele despre oraş se vor îmbunătăţi.

Poza de azi, cea dintâi, e din Piaţa 21 Decembrie, piaţa mică cu fântână aflată la nord de Piaţa Universităţii. Clădirea care se vede în spatele fântânii e Facultatea de Arhitectură. E un loc taman bun pentru o mică pauză chiar în buric de Bucureşti, şi deşi la prânz nu e nici pic de umbră, băncile şi marginea fântânii sunt mereu pline de oameni. Mica piaţă a fost martoră la evenimentele din decembrie 1989 şi la ceea ce a urmat în iunie 1990 când Iliescu a chemat minerii la Bucureşti.

  2 Responses to “Cea dintâi”

  1. Ești deja pe prima pagină ca rezultat la căutarea "bucharest daily photo" (sau photograph sau picture sau image). Bestial!

  2. Acum te-am descoperit, felicitări pentru idee şi la cât mai mulţi cititori!
    Maria

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>