Aug 012009
 

English version

Fotografia de azi e o vedere de sus a zonei din jurul Universităţii Bucureşti, zonă care în opinia mea reprezintă inima Bucureştiului. În ultimii 19 ani, Piaţa Universităţii s-a dovedit a fi locul unde se adună bucureştenii în timp de criză sau ori de câte ori e câte ceva de sărbătorit: oamenii s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru Revoluţia din 1989 şi evenimentele care au urmat în iunie 1990, şi continuă să se adune “la Universitate” ori de câte ori echipa naţională de fotbal căştigă câte un meci (lucru care din păcate se întâmplă din ce în ce mai rar). Ca să fim corecţi, deşi toţi bucureştenii denumesc întreaga zonă din jurul Universităţii drept “Piaţa Universităţii”, adevărata Piaţa Universităţii e cea cu 4 statui din faţa clădirii Universităţii (din pacate piaţa nu se vede în fotografie, fiind acoperită de clădirea Universităţii), în timp ce zona din faţa Teatrului Naţional şi a Hotelului Intercontinental apare pe hărţi ca Piaţa 21 Decembrie 1989. Oricum s-ar numi, locul e mereu plin de viaţă şi de activitate, un adevărat furnicar. Rondul din imagine se numeşte – evident – rondul de la Universitate iar sub el se află un pasaj subteran, de curând renovat, care permite traversarea dintr-o parte în alta a pieţii, şi care duce şi la staţia de metrou Universitate.

  8 Responses to “Piaţa Universităţii, inima Bucureştiului”

  1. De unde ai făcut fotografia asta?

  2. De pe Inter. La ultimul etaj (26 parca) e o sala de sport care are si un balcon. Multam de comentarii si de laude, ma bucur mult cind imi scrie lumea la versiunea in romana a blogului.

  3. Cu plăcere!
    Superb, mi se pare foarte de sus, am uitat că mai e şi Interul acolo 🙂
    Incomparabil mai frumos decât ce se vede de pe Casa Poporului – terasa de la muzeu – în principal, bălării…

  4. 🙂 Că tot ai menţionat terasa de la MNAC, aveam în plan să mă duc joi sau vineri să fac câteva poze şi de pe terasa de acolo. De fapt nu ştiu de ce zic aveam, că intenţionez în continuare să merg.

  5. frumoasaa poza
    chiar o voi folosi intr-o prezentare despre Bucuresti si atractiile turistice de aici

  6. Recuperarea Revolutiei Romane
    Hai sa facem o revolutie pe facebook !
    Adera la aceasta Cauza la http://www.causes.com/causes/644648-recuperarea-revolutiei-romane/about

  7. […] de aici. Cate stele merita […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>