Sep 042009
 

English version

Nici un bucureştean (cu excepţia artistului care l-a creat) nu pare să aprecieze monumentul din fotografia de azi, amplasat în Piaţa Revoluţiei în 2005. Deşi titlul oficial al monumentului este “Memorialul Renaşterii Glorie Eternă Eroilor şi Revoluţiei Române din Decembrie 1989” cetăţenii Bucureştiului se distrează inventând nume precum “cartoful pe băţ” sau “cartoful tras în ţeapă” (cele mai des auzite de mine), “gogoaşa pe băţ”, “ţeapa cu chiftea în vărf”, “friptura la proţap”, “măslina în scobitoare”, “creieru’ tras în ţeapă” etc. Se pare că designul modern al monumentului nu e deloc pe gustul locuitorilor capitalei. “Ţeapa” a devenit atât de controversată, încât anul trecut unii dintre candidaţii la postul de primar general al Bucureştiului au declarat că în cazul în care vor câştiga alegerile vor demola monumentul.

  5 Responses to “Cartoful (ori gogoaşa) Revoluţiei”

  1. Pana la urma.. oare se stie ce reprezinta exact forma? adica un sens trebuie sa aiba..
    Si noi tot “cartoful” ii zicem. O colega cica: e a doua mancare la romani :)) reprezinta faptul ca inca traim! 😀

  2. Si noi avem cu ce ne “lauda” la Cluj :

    -Ghilotina (monumetul memorandistilor)
    -Bricheta ( monumenul eroilor neamului)
    -crucea gigantica de pe Cetatuie
    -Cubul de zahar (monumentul detinutilor politici)
    Avram Iancu din virful stalpului…etc

  3. Klari: Trebuie neapărat să-mi fac drum pe la Cluj. M-am uitat pe nişte poze vechi şi am realizat că ultima oară când am fost în Cluj a fost în 2005! Repede mai trece timpul.

  4. […] ridicolul monument al cartofului in tepusa care impodobeste Piata Revolutiei,e timpul sa fim din nou mandri ca suntem romani.Traian Imparatul […]

  5. Uite ca am dat peste acesta pagina despre
    Cartoful (ori gogoaşa) Revoluţiei, cautand despre maramu.
    Acum tre sa recunosc ca faci treaba super. poate vrei sa vizitezi si pagina web http://cazare-maramures.net un site despre tara maramuresului.
    Mult succes

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>