Jul 302009
 

English version

Cum se apropie 15 iunie şi afară e din ce în ce mai cald, Bucureştiul devine din ce în cel mai liniştit. Şcolile se închid şi mulţi bucureşteni pleacă în concediu. În timpul zilei oraşul pare toropit, în mare parte datorită temperaturilor foarte ridicate. Dar pe măsură ce vine seara, apare şi salvarea sub forma terasei de vară. Multe restaurante scot mesele pe trotuar şi pun afişe “S-a deschis terasa”. Unele restaurante sunt de fapt terase pure, funcţionând numai pe perioada verii. Când vara e mai fierbinte, bucureştenii îşi caută refugiu la terasă. Cum se apropie asfinţitul, terasele revin la viaţă şi activitatea febrilă continuă pâna mult în noapte, indiferent dacă urmează o zi de muncă sau de sfârşit de săptămână. Oamenii vin la terasă să se întîlnească cu prietenii şi să se răcorească după căldura zilei. Până şi cele mai mici băruleţe scot o masă afară. Unele terase sunt deja instituţii, fiind foarte aglomerate.

Fotografia de azi e de la “Cafe Verona”, terasa nou deschisă în spatele librăriei Cărtureşti, care e unul dintre locurile mele favorite din Bucureşti. În opinia mea Verona are potenţialul de a deveni o veritabilă instituţie bucureşteană. Am fost acolo ieri seară şi mi-a plăcut atmosfera relaxată a locului. Atuurile Veronei sunt locaţia centrală, decorul plăcut care se îmbină bine cu grădina, preţurile medii – nici cele mai mari dar nici cele mai mici pentru Bucureşti. O recomand cu caldură (şi sper că data viitoare nu li se vor termina măslinele aşa repede).

  One Response to “Terasele de vară”

 1. buna,
  felicitari pentru initiativa. iti urez multa inspiratie in continuare si sper ca si bucurestiul o sa iti ofere din ce in ce mai multe lucruri despre care sa scrii.
  post-urile tale sunt coerente, simpatice, insa, avand in vedere ca (sa speram) vei avea din ce in ce mai multi cititori, iti recomand ca pe viitor sa nu mai folosesti cuvantul “locatie”, care in limba romana inseamna inchierere.
  fara vreo intentie de critica inutila, cred ca nu te vei supara de mica corectura 😛
  mult succes in continuare,
  irina

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>