Oct 112009
 

English version

Ca să fiu cinstită până acum câteva săptămâni n-am ştiut de existenţa locului din fotografia de azi. Cred că am trecut pe lângă clădirea care adăposteşte mica curte interioară de vreo mie de ori, dar niciodată nu mi-a trecut prin cap să intru prin gangul de intrare în curte. Pe la sfârşitul lui august m-am dus să fac poze pe Lipscani si m-am oprit să fac o poză plăcii de marmură fixată pe faţadă pe care scrie că “În această casă poetul Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul Timpul intre anii 1877 – 1879” după care m-am gândit să văd ce se ascunde în spatele gangului. Acolo am dat peste curtea interioară din fotografie, un loc liniştit, cu o mică fântânâ şi o statuie de bronz. Clădirea căreia îi aparţine curtea interioară e cea a Palatului Societăţii de Asigurări Dacia, construit în 1874.

  7 Responses to “Curtea interioară a Palatului Dacia”

  1. Foarte frumoase imagini si originala ideea. Nu vreau sa par necivilizat, dar in blog roll scrie Bucurestii vechi si noi. Ei sunt altii, ma rog, si noi suntem de acolo, dar link-ul duce la blogul nostru.
    Misto! Imi plac pozele.

  2. Mulţumesc de laude şi scuze pentru greşeală. Link-ul era corect, titlul era greşit. Îmi place mult blogul vostru şi trec des pe acolo să văd ce aţi mai postat, deşi sunt timidă când vine vorba de lăsat comentarii.

  3. Sa nu fi timida. Poti sa ne si critici. Chiar te rugam. Succes si tie. Dar chiar sunt misto imaginile. Ce aparat ai?

  4. Am un Canon EOS 30D cu o lentila 17-85mm. E o varianta buna in 90% din cazuri, rar mi se intimpla sa-mi doresc un zoom mai mare sau o deschidere mai mare. Dezavantajele sunt ca apartul e destul de mare si cind il scot la iveala prin Bucuresti lumea crede ca sint de la ziar (si incep sa se fereasca din calea mea 🙂 ), nu prea pot sa intru cu el la evenimente (din acelasi motiv) si ca e destul de greu, dupa o saptamina de purtat pe umar zi de zi incep sa ma doara diverse (dar de cind cu blogul asta m-am obisnuit sa-l port cu mine zilnic).

  5. Da, asa patesc si eu cu aparatul. Prima impresie conteaza. Daca ai avea unul tip sapuniera ar fi mai bine. Eu nu mai am sa investesc si in compact camera.
    Si eu trebuie sa am cu mine aparat foto. Nu se stie ce vezi si trebuie sa fii pe faza. Te salut!

  6. Unde este mai exact?

  7. Cum intri pe Lipscani din Calea Victoriei pe stinga. E o patiserie si dupa patiserie e un gang. La intrarea in gang e placa de care am mentionat in post si la capatul gangului e curtea interioara.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>