Jan 112010
 

English version

E timpul pentru încă un exemplu de arhitectură de inspiraţie franceză. Clădirea din fotografia de azi adăposteşte Cercului Militar Naţional. Ea a fost proiectată în stil neoclasic francez de către arhitecţii Dimitrie Maimarolu, Victor Ştefanescu şi Ernest Doneaud. Gândită ca un centru de cultură al Armatei Române, construcţia ei a fost demarată în 1911 şi s-a încheiat în 1923. Majoritatea banilor pentru construcţia clădirii au fost adunaţi din donaţii de la ofiţerii români. Clădirea are numeroase săli de recepţii şi întâlniri, un teatru, o librărie, galerii de artă etc. Cercul Militar a fost construit pe un teren eliberat prin demolarea mânăstirii Sărindar, construită în 1652. Mânăstirea fusese lăsată în paragină şi abandonată după ce a fost avariată în cutremurul din 1838, ea fiind demolată în 1907.

  2 Responses to “Cercul Militar Naţional”

  1. Salut, Andreea,
    La multi ani! Imi place mult blogul tau; abia acum am reusit sa ma uit mai pe indelete. Imi trezeste nostalgii si cheful sa venim din nou in tara :-). Multam!

  2. La mulţi ani şi vouă, sănătate şi un an nou plin de bucurii! Mulţam pentru cuvintele frumoase, mă bucur că îţi place blogul. Parcă muncesc mai cu spor când ştiu că lumea îl apreciază.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>